De Heen, Benedensas, woensdag 4 augustus 2021

Vorige week, woensdag 28 juli, schreven we vanuit Nieuwpoort dat er winderige dagen aan kwamen. Inderdaad, pas op zondag vonden we het verantwoord om verder te varen. Voorbij Zeebrugge, varend op zeil + motor, begon de motor onverwachts te trillen, we maakten gelukkig nog wel voortgang. Eenmaal in de jachthaven van Vlissingen trok Jos zijn wetsuit aan (dat hebben we altijd bij ons voor dit soort situaties), ging het water in om de schroef te inspecteren, hij haalde er een soort vislijn uit en had de indruk het meeste eruit gehaald te hebben.

Omdat we een afspraak hadden om afgelopen dinsdag in Wemeldinge uit het water te gaan voor de vervanging van een afsluiter, kon toen nog eens goed naar de schroef gekeken worden, er zaten nog wat reepjes plastic in. Probleem verholpen.

De Heen leek ons een leuke bestemming als afsluiting van deze tocht, vanochtend door de Dintelse Gorzen gewandeld, wat natuur in een aantal decennia verandert, Anne-Marie was hier 50 jaar geleden, tijdens haar studie, in het kader van een kartering van de gorzen, toen nog getijdewater.

Morgen verder, omdat de Haringvlietbrug niet draait, zullen we een rondje Hoeksche Waard varen, even flink doormotoren.

Categorieƫn: Virtue