Nieuwpoort, woensdag 28 juli

Virtue als drijvend vakantiehuisje, vorige week vanwege de prettige haven Ouistreham  gelegen langs de noordkust van NormandiĆ« (met het mooie weer en de vele fietsmogelijkheden langs de kust), nu in Nieuwpoort vanwege het te verwachten zeer matige weer.

Dit jaar voor het eerst het jaren geleden gekochte oestermesje gebruikt. Waar we in het verleden langs deze kust oesters kochten bij een oesterhandelaar, lieten we ze door hem open steken. Zowel op de markt van Honfleur als op de markt van Ouistreham verkochten ze oesters per dz, in verschillende maten, voor (wat ik vond) weinig geld, Jos moest wel aan het werk met het oestermesje, wat wonderbaarlijk goed lukte.

Tussendoor 4 flinke zeildagen om vanuit Ouistreham in Nieuwpoort te komen, langs de bekende havens die iedereen gebruikt voor dit traject, Fecamp, Dieppe, Boulogne, gisterenavond hier aangekomen op het staartje van zeilbaar weer. De weersverwachting voor de komende dagen is zodanig dat we tot (of tot en met ?) zaterdag met de voorspelde windsterktes niet langs de Belgische kust willen varen.

Dus maken we plannetjes voor de komende dagen vanuit Nieuwpoort. Begin juli lagen we ook in Nieuwpoort, toen zijn we naar Veurne gefietst. Vandaag bezochten we het museum Westfront Nieuwpoort, ondergebracht in het Koning Albert I monument, waar de onderwaterzetting van polders langs de IJzer in WI wordt uitgelegd. Voor morgen is het plan een strandwandeling naar Middelkerke, wind in de rug, met de kusttram terug.

Zo vliegen de dagen voorbij, intussen zijn we al een maand aan boord.

Categorieƫn: Virtue