Veere, woensdag 10 juni 2020

Sinds zondag zijn we onderweg voor een rondje door Zeeland. Langzaam zijn alle havens weer open, hoewel aangeraden wordt toch wel steeds contact op te nemen met de haven voor aankomst, omdat het aantal passanten plaatsen beperkt kan zijn (niet meer ‘stapelen’). Na St. Annaland nu op het Veerse Meer.

We liggen nu in jachthaven Oostwatering, ongeveer 2 km voorbij Veere. We waren hier nog nooit geweest. Het is een rustige haven waar we in een box tussen palen liggen. Het is rustig weer met regelmatig zon, maar wel een koude noordelijke wind, volgens de weerberichten moet de komende dagen de temperatuur omhoog gaan. We zullen zien, het zijn wel onze eerste nachten aan boord dit jaar!

We zijn hier gisteren aangekomen en vandaag deze kant van Walcheren op de fiets verkend. Langs de kust via een uitgestrekt bosgebied naar Domburg. Het blijkt dat ook in deze bijzondere tijden al zeer veel mensen hier nu vakantie houden. En allemaal op de fiets! De drukte in Domburg viel ons zeker op. De terugtocht naar de haven via de binnenlanden van Walcheren was een stuk rustiger.

Het plan is morgen naar Middelburg te varen. Daarna moeten we nog even over denken.

Categorieën: Virtue