Wemeldinge, dinsdag 16 juni 2020

Ons rondje Zeeland begint ondertussen enige vorm te krijgen. Na Volkerak, Oosterschelde, Veerse Meer, Kanaal door Walcheren, Westerschelde nu via Kanaal door Zuid Beveland weer op de Oosterschelde aangekomen.

Ons bezoek aan Middelburg was zeer geslaagd. Je ligt daar midden in de oude stad en wandelt zo van de boot naar het centrum. We kenden Middelburg niet echt goed en zijn 2 dagen gebleven.

De volgende halte was Breskens. Wel een zeer bekende haven voor ons. Ook hier zijn we een dag gebleven en hebben een fietstocht gemaakt langs een volledig nieuw aangelegde route. Het fietspad loopt voor een groot deel over de top van de duinen met uitzicht op zee tussen Breskens en Cadzand.

En vandaag over de Westerschelde naar Hansweert en via het kanaal naar Wemeldinge. Gelukkig hadden we recente elektronische kaarten van de Westerschelde, want het bleek dat zowel betonning als ook stroomgeulen aanzienlijk gewijzigd waren t.o.v. onze papieren kaarten van 2018!

In ruim een week weg uit onze thuishaven hebben we overigens nog niet veel dagen echt gezeild. Wel de eerste 2 dagen maar daarna was het veelal motor vanwege kanalen en smalle vaarwaters met tegenwind of zoals vandaag gebrek aan wind. In ieder geval vermaken we ons prima en het is zoals verwacht overal nog erg rustig en onze vouwfietsen houden onze conditie op peil.

Categorie├źn: Virtue