De Bommel, woensdag 10 augustus 2022

Vandaag is de ‘Virtue’ terug gekeerd in haar thuishaven.

Zoon Adjo met partner Annelot en dochter Kiki (4 jr) zijn op 13 juli aan boord gegaan in Noord-Duitsland, in Grossenbrode, en vandaag waren ze met de boot terug in Den Bommel.

Ze hebben in 4 weken tijd een mooie trip gemaakt in de Oostzee en terug gevaren naar Nederland via het Kieler kanaal, de Duitse Bocht en de Noordzee.

Vanuit Grossenbrode in noordelijke richting via Kopenhagen en Anholt naar de Zweedse kust ten noorden van Gotenburg. Hier Marstrand bezocht en onder meer overnacht aan de rotsen van een onbewoond eilandje. Nadien het Kattegat overgestoken naar het Deense Saeby. Daarna langzaam in zuidelijke richting via Grenaa, Ballen (Samso), Nyborg (Grote Belt) naar de Kieler Fjord en de ingang van het Noord-Oostzee Kanaal. Na nog een stop in Rendsburg (halverwege het kanaal) en Cuxhaven, zijn ze in één etappe naar Vlieland gevaren. Van hier via Texel en Scheveningen naar het Haringvliet en Den Bommel.

Het weer was steeds redelijk goed, hoewel er het eerste deel van de reis nog wel wat stillig dagen waren vanwege te harde wind. In totaal hebben Adjo en Annelot en Kiki 907 zeemijl afgelegd in 20 vaardagen.

Categorieën: Virtue